Amerikaanse amberboom “Slender Silhouette, (Liquidambar styraciflua “Slender Silhouette)

In de Brederodestraat staan een paar opvallende zuilvormige bomen.
Het zijn gekweekte varianten van de Amerikaanse amberboom Liquidambar styraciflua “Slender Silhouette.

Deze cultivar is volgens boomkwekerij Ebben een vondst van boomkweker Don Shadow van Shadow Nursery in Tennessee, Verenigde Staten. Hij vond een zeer smalle amberboompje bij een meer. Na verdere selectie is de boom  geregistreerd en in 2002 op de markt gebracht.

De Amerikaanse amberbomen ‘Slender Silhouette’ zijn rond 2011 in de Brederodestraat geplant. Ze passen qua vorm goed in deze niet al te brede straat. Het zijn sterke bomen; ze kunnen goed tegen droogte, stellen geen hoge eisen aan de bodem en zijn niet aan ziekten onderhevig.

De bladeren van de Liquidambar styraciflua “Slender Silhouette, (Foto Boomkwekerij Ebben)

De bloeiwijze valt niet erg op, de bladeren daarentegen zijn opvallend handvormig en veranderen in de lente, zomer en herfst van kleur. In de lente zijn ze groengeel, vervolgens in de zomer donkergroen en voordat ze afvallen kan men in de herfst geniet van prachtige oranjerode herfstkleuren.

Locatie: Brederodestraat Nijverdal , in de buurt van nr. 24 en 31
Coördinaten: 52.353736906777,6.471264783363

Bronnen:
Goudzwaard, Leo, ‘Loofbomen in Nederland en Vlaanderen, Zeist, KNNV Uitgeverij
Boomkwekerij Ebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.