Mooi weer; levenbrengend water komt uit de lucht vallen.

Vandaag was het een regenachtige dag. Gisteren ook, ik moest bij de Chinees even wachten en toen werd er flink over het weer geklaagd. Ik deed niet mee, want ik houd van veel soorten weer; ik pas me gewoon aan. Wandelen in de regen is bijvoorbeeld erg leuk en daarna heerlijk koffiedrinken en de krant lezen. De waterschappen zijn ook heel blij met de regen. Op de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van Nederland zijn de grondwaterstanden door de droogte van afgelopen zomer namelijk nog altijd erg laag. De vooruitzichten voor de komende periode zijn zo ongunstig dat de waterschappen verwachten dat er voor agrariƫrs het komend groeiseizoen minder water beschikbaar is dan normaal gesproken.
Jan Terlouw is ook gek op regen. ‘En de lente. Waar bloeien planten zo uitbundig als in Nederland? Ook weer dankzij de regen, dat fantastische fenomeen: levenbrengend water komt uit de lucht vallen. Wat zou ik het missen als ik in een tropisch land woonde.
Uit: Natuurlijk, Jan Terlouw

Dit bericht is geplaatst in Natuurbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.