Kattenbos Nijverdal 2

Als ik een boom zou zijn, zou ik graag in een Botanische Tuin staan In die tuinen staan de planten centraal.. Deze worden daar met zorg beheerd. Dat staat in schril contrast met de manier waarop Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in hun bossen ‘tekeergaan’. De bomen zijn daaf hun leven niet zeker.
Daarom zal ik ook geen vriend van die organisaties worden.


Reusachtige tractoren en andere machines maakten in januari 2022 dwars door het Kattenbos in Nijverdal extra paden en diepe sporen. Zonder rekening te houden met dieren en planten etc. boven en in de bodem werd er in korte tijd met grof geweld en veel lawaai van alles omgezaagd en verruïneerd. De uitstaling die hiervan uitgaat is: ‘wij doen wat we willen, maar jullie moeten je aan de regels houden want anders verstoor je de natuur’. Niet gek dat zo’n houding hondenliefhebbers, motorcrossers en mountainbikers aanzet om te doen wat hun goeddunkt.
Bos uitdunnen kan ook voorzichtig gebeuren met compassie voor plant en dier.

Dit bericht is geplaatst in Bomen, Natuurbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.